Verkoopbord_augustus_23_medium

Update september 2023

07 september 2023

Nieuwsbrief september 2023

Contactpersoon:

Foto_eliza_thumb

E. Janse

Namens organisatie / groep : Stichting Dorpstuin Hurdegaryp

Bekijk profiel

Deze zomer hebben wij, ondanks het koude, zonnige en droge voorjaar, een heel mooi en zeer vruchtbaar seizoen. Op dit moment hebben wij heel veel soorten groenten en fruit in de verkoop. Het seizoen loopt deze zomer lang door. Veel groenten zijn weer bijgeplant en gezaaid waardoor de continuïteit is gewaarborgd. Het is ideaal en groeizaam zomerweer. De groenten groeien ‘de pan’ uit. Dit is nog niet eerder voorgekomen. Veel herfst en wintergroenten aanwezig zoals palmkool, boerenkool, winterwortels, herfstprei, aardpeer en misschien als het lukt ook zoete aardappel.

Er zijn regelmatig basisschool groepen op de tuin. De BSO weet ons ook te vinden. Via Kearn is er op 21 augustus een zomer maakplaats georganiseerd, een muziek en cultuurdag voor kinderen. Wij zijn hier als dorpstuin erg blij mee. De jeugd heeft de toekomst. Er zijn regelmatig nieuwe vrijwilligers op de tuin actief, maar wij kunnen nog hulp gebruiken om de continuïteit van op de dorpstuin te waarborgen.

Wij hebben ook een stagiaire, een dag in de week. Rik volgt een opleiding bij ‘De Warmonderhof’.

Er melden zich bijna wekelijks nieuwe donateurs aan.

In de teelttuin zijn veel bedden al herfst/winterklaar gemaakt en ingezaaid met bloemen (Phaselia), groenbemesters en bodem bedekkende groenten zoals bladrammenas. Hier komen in de komende maand september nog winterpostelein en veldsla bij.

Lees meer via de website van Dorpstuin Hurdegaryp