Blaricum-schilderij_medium

Blaricum

http://www.blaricum.nl/
Noord-Holland - Blaricum - populatie: 9800

Bos, heide, strand, water, een prachtige historische dorpskern, riante villa's, de Bijvanck en een grote nieuwbouwlocatie in de Blaricummermeent. Blaricum heeft op het gebied van wonen en recreëren alles wat het Gooi zo aantrekkelijk maakt.

Blaricum is een dorp met een vriendelijk, open karakter. Het dorp grenst enerzijds aan het water en wordt anderzijds omgeven door heidevelden, mooie engen en bossen. Blaricum ligt midden in het groen en doet haar agrarische geschiedenis nog altijd eer aan. De oude boerderijen in het dorpshart herinneren aan tijden dat landbouw de voornaamste bron van bestaan was. De prachtige villa’s eromheen wijzen op een rijke historie.

Wie het oude dorp van Blaricum inrijdt, ziet direct de boerderijen met de rieten daken. Een aantal van deze boerderijen is van bekende kunstenaars en idealisten geweest. Blaricum kent een grote hoeveelheid architectonische waardevolle panden gebouwd door bekende architecten. Kenmerkend voor het oude dorp zijn ook de kronkelweggetjes, de arbeiderswoningen en de prachtige groene hagen. Ook de akkers met rogge en boekweit bieden een fraaie aanblik. Centraal in het oude dorp staan de muziektent en de erfgooiersboom, een bijzondere herinnering aan het erfgooiersverleden van de gemeente. Natuur Water, bos, heide, Blaricum heeft het allemaal.

Geniet op het strand langs het Gooimeer (bij de Stichtse Brug) of van het rustgevende geluid van ruisende bomen in het Warandepark. Ook een wandeling over de Blaricummerheide is de moeite waard. Hier vindt u niet alleen de schaapskooi, ‘bewoond’ door een kudde van ongeveer 40 schapen, maar ook het hoogste punt van het Gooi: de Tafelberg (36,4 m boven NAP). De Gooise Heemtuin heeft een fraaie collectie inheemse wilde planten.

Blaricum heeft goede en gezellige horecagelegenheden, leuke en bijzondere winkels en een beroemde ijssalon.

Bron: www.blaricum.nl

Alle initiatieven van Blaricum

Buurtbieb Blaricum

Books-441866_960_720_hermann_pixabay_normal

Buurtbieb Blaricum

Vanaf: 25 augustus 2016 - Tot: 22 november 2016

"Op de Meentweg, de Noord en het Laantje van Heijenbrock in Blaricum zijn woensdag in de brandende zon de buurtbiebs geplaatst. Een idee van D66 Blaricum, uitgevoerd met steun van het Activiteiten Fonds door...