Groninger Dorpen

Druk_logo-groninger-dorpen_kleur_partner
Adresgegevens:
Hendrik Westerstraat 24
9791 CT
Bezoekadres: TEN BOER
www.groningerdorpen.nl

Samenwerking tussen partijen op het platteland is een belangrijk middel voor het bereiken van resultaten, we hebben elkaar veel te bieden. Bij Groninger Dorpen hebben wij kennis en knowhow over dorpen, dorpshuizen en relevante ontwikkelingen en netwerken. Dit willen we zo strategisch mogelijk inzetten voor onze leden, voor het Groninger platteland. Samen met u.

Ondersteuningsaanbod

Lokaalbestuur_original

Dorpshuizen

Groninger Dorpen ondersteunt de dorpshuizen in de provincie Groningen. We organiseren regelmatig een dorpshuizenexcursie, we bieden besturen van dorpshuizen ondersteuning bij het maken van een ondernemingsplan, we verzorgen op aanvraag de Instructie Verantwoord Alcohol schenken voor barvrijwilligers, we schuiven aan bij diverse dorps- en buurthuizen overleggen, etc.

Lees meer
Dorpsontwikkeling_demografie_original_original

Dorpsvisies

Groninger Dorpen heeft veel ervaring met de ontwikkeling van dorpsvisies en het verder helpen van dorpsbelangen bij de uitvoering ervan. Ook bij latere actualisatie kunnen we dorpen bijstaan. Een dorpsvisie opgesteld volgens de methode waarmee wij werken, biedt dorpen de mogelijkheid om op gestructureerde en overzichtelijke wijze met het hele dorp te werken aan een gezamenlijk plan voor de middellange termijn. Deze methode is samen met het project Loket leve(n)de dorpen ontwikkeld.

Lees meer
Nnd_gui_themas_original_original

Programma Energieparticipatie (PEP)

Kijk voor meer informatie over energietransitie voor en door Groningers op de website van het Programma Energieparticipatie (PEP)

Lees meer